M&A

BrightOrange zorgt voor

Goede informatievoorziening

Elke bedrijfsovername, investering in ondernemingen of financieringsaanvraag is uniek. Maar een ding is zeker: hoe complexer dit traject – en hoe langzamer de informatievoorziening – des te meer tijd en inspanning dit zal vergen. BrightOrange begeleidt u daarom actief gedurende het gehele proces. Vanaf de strategische oriëntatie, bedrijfsanalyses, waardebepaling van de onderneming tot closing. Wij structureren uw proces, met een scherp oog voor mogelijke voetangels en klemmen, maar ook zeker voor kansen.

Intensieve communicatie en monitoring

Goede informatievoorziening én intensief communiceren zijn ook hier de basisvoorwaarden om een dergelijk traject binnen afzienbare tijd goed te laten verlopen. Daarom houden we nauw contact met u en trekken we bijtijds aan de bel (of noodrem) wanneer de situatie daarom vraagt. U gaat door met uw dagelijkse zakelijke activiteiten, in de wetenschap dat wij het proces zorgvuldig monitoren en sturen.

Ervaring

BrightOrange heeft meer dan 25 jaar ervaring met de koop en verkoop van ondernemingen, opvolgingsvraagstukken, management buy-outs, management buy-ins, (des)investeringen en financieringen. Wij richten ons hierbij primair op DGA’s van middelgrote ondernemingen. Bent u DGA van zo’n onderneming, dan zult u dit soort zaken waarschijnlijk slechts eenmalig meemaken. Omdat dit een bijzondere ‘tak van sport’ is, ontkomt u er niet aan om een beroep te doen op externe expertise. Onze kennis, deskundigheid en jarenlange ervaring op dit gebied zetten wij graag voor u in om tot een optimaal resultaat te komen.

Referenties

U had op deze plaats wellicht graag enige referenties gelezen over de door BrightOrange begeleide adviestrajecten. Die zult u hier niet vinden. Vertrouwelijkheid is voor ons een kernwaarde en daarom werken wij uitsluitend op zeer confidentiële wijze. Wij kunnen u wel persoonlijk in contact brengen met onze opdrachtgevers als u daar prijs op stelt.

Fases

  • Oriëntatiefase: het zorgen dat de organisatie verkoopklaar is en het verkrijgen van de juiste informatie.
  • Waardering en IM: Met alle informatie de waarde van de aandelen bepalen en het opstellen van een informatiememorandum voor potentiële kopers.
  • Onderhandelingen: Na het ontvangen van non-binding biedingen van potentiële kopers wordt er onderhandeld over de prijs en voorwaarden, wat leidt tot een LOI (Letter Of Intent).
  • Due Diligence: de koper doet onderzoek naar uw organisatie om comfort te krijgen. Het onderzoek zal zich focussen op financiële, commerciële, fiscale en juridische vlakken.
  • Transactiedocumentatie: na het due diligence wordt er onderhandeld over de transactiedocumentatie. Hierbij kan men denken aan de managementovereenkomst en financering.
  • Closing: Als alle onderhandelingen succesvol zijn afgerond, vindt de closing plaats en kunnen de aandelen overgedragen worden bij de notaris.

Fases M&A

Oriëntatiefase

Waardering en IM

Onderhandelingen

Due Diligence

Transactiedocumentatie

Closing

Onze Partners