Kennisbank

Op deze kennisbank vindt u informatie en advies over het kopen of verkopen van een bedrijf, waardering, mediation en de alsmaar veranderende markt. Filter op onderwerp, lees een artikel of bekijk een van onze (animatie)video’s.

Private equity

Private equity: antwoord op 5 veelgestelde vragen

Private equity is een van de potentiële kopers voor uw bedrijf. Deze partijen zijn continu op zoek naar nieuwe bedrijven om in te investeren, zodat ze rendement op hun vermogen kunnen halen. Wat is private equity en hoe verloopt het verkoopproces? In dit artikel leest u de antwoorden op 5 veelgestelde vragen.

Lees verder!
potentiële-kopers

5 potentiële kopers voor uw bedrijf

Bij het verkopen van uw bedrijf zullen diverse potentiële kopers zich melden. Elke koper heeft zijn eigen kenmerken en zal ook invloed hebben op het onderhandelingsproces. Daarom is het goed om u vooraf te verdiepen in de verschillende soorten kopers. Welke past het beste bij uw bedrijf?

Lees verder!
veelgemaakte-fouten-overnameproces

Veelgemaakte fouten in het overnameproces

50% tot 85% van de overnames voegt geen waarde toe voor de aandeelhouders. Dat klinkt zorgwekkend, maar als je snapt waarom deze overnames mislukken kun je veel leed voorkomen. In dit artikel gaan we in op 7 veelgemaakte fouten in het overnameproces.

Lees verder!
kansen-bedreigingen-overnamemarkt

Kansen en bedreigingen in de huidige overnamemarkt

Na een periode van ‘bevriezing’ zien we dat overnametrajecten weer opgepakt worden. Er ontstaan mogelijkheden, maar er zijn ook zaken waar u als (ver)koper rekening mee moet houden. In dit artikel delen we onze visie op de overnamemarkt en de bijbehorende kansen en uitdagingen.

Lees verder!