Kennisbank

Op deze kennisbank vindt u informatie en advies over het kopen of verkopen van een bedrijf, waardering, mediation en de alsmaar veranderende markt. Filter op onderwerp, lees een artikel of bekijk een van onze (animatie)video’s.

Bedrijf overdragen aan kind

Bedrijf overdragen aan kind: 3 opties

Ooit komt het moment dat u moet nadenken over de opvolging van uw bedrijf. Een belangrijk en emotioneel proces, waarbij een goede voorbereiding onmisbaar is. Zeker als één van uw kinderen zich aanbiedt als opvolger. In dit artikel brengen we de opties in kaart om uw bedrijf over te dragen aan uw kind.

Lees verder!

De mid-year convention bij het berekenen van de contante waarde

Bij een bedrijfswaardering worden toekomstige vrije geldstromen contant gemaakt. Hierbij wordt er vaak vanuit gegaan dat vrije gelstromen aan het einde van het jaar beschikbaar komen, maar dat is niet altijd het geval. Met de mid-year convention kun je deze contante waarde corrigeren voor het eerder beschikbaar komen van de vrije geldstromen. In dit artikel leggen we uit hoe men de mid-year convention toepast en wat het effect is op de contante waarde.

Lees verder!
Animatietekening over het verschil tussen economische waarde en verkoopprijs

Verschil tussen economische waarde en verkoopprijs

De begrippen economische waarde en verkoopprijs worden vaak door elkaar gehaald. Ondanks dat ze verbonden zijn met elkaar, hebben beide begrippen een andere betekenis. En niet onbelangrijk; een ander doel. Bekijk de animatievideo en kom erachter wat de verschillen zijn tussen economische waarde en verkoopprijs.

Lees verder!

Gratis QuickScan van de verkoopprijs van uw onderneming

Veel ondernemers zijn benieuwd naar de verkoopprijs van hun bedrijf. BrightOrange biedt online een gratis QuickScan aan t.w.v. € 1.000, -, die een indicatie en prijsrange geeft van de verkoopprijs van uw onderneming. In dit artikel leggen we uit wat u kunt verwachten van de QuickScan en hoe deze tot stand komt.

Lees verder!
management-buy-in

Management buy in

Een management buy in is een bijzondere overnamevorm, waarbij een extern management het bedrijf overneemt. In dit artikel leest u alles over de mogelijkheden, de risico’s en de financiering.

Lees verder!
management-buy-out

Management buy out stappenplan en financiering

Wanneer de huidige eigenaar besluit te stoppen, is overname door het managementteam misschien een hele interessante kans. In dit artikel vertellen we wat een management buy out is, wat de voor- en nadelen zijn, hoe de financiering werkt en sluiten we af met een rekenvoorbeeld.

Lees verder!