Kennisbank

Op deze kennisbank vindt u informatie en advies over het kopen of verkopen van een bedrijf, waardering, mediation en de alsmaar veranderende markt. Filter op onderwerp, lees een artikel of bekijk een van onze (animatie)video’s.

Gratis QuickScan van de verkoopprijs van uw onderneming

Veel ondernemers zijn benieuwd naar de verkoopprijs van hun bedrijf. BrightOrange biedt online een gratis QuickScan aan t.w.v. € 1.000, -, die een indicatie en prijsrange geeft van de verkoopprijs van uw onderneming. In dit artikel leggen we uit wat u kunt verwachten van de QuickScan en hoe deze tot stand komt.

Lees verder!
management-buy-in

Management buy in

Een management buy in is een bijzondere overnamevorm, waarbij een extern management het bedrijf overneemt. In dit artikel leest u alles over de mogelijkheden, de risico’s en de financiering.

Lees verder!
management-buy-out

Management buy out stappenplan en financiering

Wanneer de huidige eigenaar besluit te stoppen, is overname door het managementteam misschien een hele interessante kans. In dit artikel vertellen we wat een management buy out is, wat de voor- en nadelen zijn, hoe de financiering werkt en sluiten we af met een rekenvoorbeeld.

Lees verder!
Private equity

Private equity: antwoord op 5 veelgestelde vragen

Private equity is een van de potentiële kopers voor uw bedrijf. Deze partijen zijn continu op zoek naar nieuwe bedrijven om in te investeren, zodat ze rendement op hun vermogen kunnen halen. Wat is private equity en hoe verloopt het verkoopproces? In dit artikel leest u de antwoorden op 5 veelgestelde vragen.

Lees verder!
potentiële-kopers

5 potentiële kopers voor uw bedrijf

Bij het verkopen van uw bedrijf zullen diverse potentiële kopers zich melden. Elke koper heeft zijn eigen kenmerken en zal ook invloed hebben op het onderhandelingsproces. Daarom is het goed om u vooraf te verdiepen in de verschillende soorten kopers. Welke past het beste bij uw bedrijf?

Lees verder!
veelgemaakte-fouten-overnameproces

Veelgemaakte fouten in het overnameproces

50% tot 85% van de overnames voegt geen waarde toe voor de aandeelhouders. Dat klinkt zorgwekkend, maar als je snapt waarom deze overnames mislukken kun je veel leed voorkomen. In dit artikel gaan we in op 7 veelgemaakte fouten in het overnameproces.

Lees verder!