Kennisbank

Op deze kennisbank vindt u informatie en advies over het kopen of verkopen van een bedrijf, waardering, mediation en de alsmaar veranderende markt. Filter op onderwerp, lees een artikel of bekijk een van onze (animatie)video’s.

Veelgemaakte fouten in het overnameproces

50% tot 85% van de overnames voegt geen waarde toe voor de aandeelhouders. Dat klinkt zorgwekkend, maar als je snapt waarom deze overnames mislukken kun je veel leed voorkomen. In dit artikel gaan we in op 7 veelgemaakte fouten in het overnameproces.

Lees verder!
kansen-bedreigingen-overnamemarkt

Kansen en bedreigingen in de huidige overnamemarkt

Na een periode van ‘bevriezing’ zien we dat overnametrajecten weer opgepakt worden. Er ontstaan mogelijkheden, maar er zijn ook zaken waar u als (ver)koper rekening mee moet houden. In dit artikel delen we onze visie op de overnamemarkt en de bijbehorende kansen en uitdagingen.

Lees verder!
Mediation-animatievideo-brightorange

Mediation als alternatief voor deskundigenonderzoek

Wanneer een aandeelhouder zijn aandelen kwijt wil of moet, dan kan het voorkomen dat de prijs moet worden vastgesteld door een of meerdere deskundigen. Zo’n deskundigenonderzoek is kostbaar en tijdrovend. Daarom heeft BrightOrange een efficiënt alternatief ontwikkeld.

Lees verder!