Bedrijfswaardering

Professionele bedrijfswaardering door BrightOrange

Gelukkig ligt de tijd definitief achter ons dat een professionele bedrijfswaardering werd uitgevoerd op de achterkant van een sigarendoos. Tegenwoordig maken we gebruik van de nieuwste technieken en geaccrediteerde methodes om de bedrijfswaarde te bepalen. Bedrijfswaardering is én blijft daarmee een belangrijk onderdeel van onze dienstverlening.

Bedrijfswaardering van uw bedrijf

Het bepalen van de bedrijfswaarde is relevant in diverse situaties. Zo worden onze waarderingsrapporten veel gebruikt bij oriëntatie op verkoop, aankoop, participaties, aandeelhoudersgeschillen of bij fiscale kwesties. Daarnaast zien wij een groeiende vraag naar een onafhankelijke, professionele opinie over economische waarde in claimgevoelige situaties. Denk daarbij aan schadeclaims bij contractbreuk, (fiscale) herstructureringen, pre-pack voorafgaand aan faillissement en financiële verslaggeving.

Lees ook ons artikel over hoe je de waarde van een bedrijf bepaalt.

Bedrijfswaarde berekenen

Elke onderneming is uniek en elke situatie is anders. Daarom kijken we goed welke methode het meest geschikt is om de waarde van uw bedrijf te berekenen. Dat varieert van een quick-scan (waarde-indicatie) tot aan een geavanceerde waardering op basis van Monte Carlo-simulaties. We hebben toegang tot internationale databases en valuation resources, zodat we elke waardering professioneel kunnen uitvoeren. Enkele voorbeelden zijn Mergermarket voor transactie-informatie, het internationale Duff & Phelps en Infront Analytics voor data van beursgenoteerde bedrijven.

Waarom kiezen voor BrightOrange?

Een betrouwbare economische waardering kan alleen gemaakt worden door professionals die daar specifiek voor zijn opgeleid. De partners en consultants van BrightOrange beschikken over deze kwalificaties, wat u de garantie geeft van service en deskundigheid. Onze partners hebben uitgebreid ervaring opgedaan in diverse sectoren en complexe situaties, waardoor ze de waardering perfect kunnen afstemmen op uw situatie.

Ze staan ingeschreven als Register Valuator en houden zich aan de geldende gedrags- en beroepsregels van het NiRV (zie www.registervaluator.nl). Deze inschrijving verplicht ook permanente educatie. Onze partners zijn daarnaast als Chartered Valuation Surveyor lid van het Royal Institution of Chartered Surveyors. BrightOrange is lid van de beroepsvereniging RICS en is aangesloten bij de internationale organisatie van fusie- en overnameadviseurs: AM&AA. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op

Lees de ervaringen van onze klanten

Bedrijfswaardering specialisaties

  • Oriëntatie op verkoop: op basis van verschillende uitgangsposities en doelstellingen bepalen we de waarde- en prijsindicatie van uw onderneming. Dat doen wij met meerdere waarderingsmethodes.
  • Participaties: een waardering van de aandelen als er sprake is van MBO, MBI, werknemers die participeren en andere participaties.
  • Aandeelhoudersgeschillen: tijdens een geschil tussen aandeelhouders wordt de waarde van de aandelen bepaald. Dit gebeurt waar nodig onafhankelijk en aangesteld door een rechter.
  • Fiscale kwesties: steeds vaker vraagt de belastingdienst om een professionele bedrijfswaardering. Hierbij gaat het vaak om transacties in gelieerde verhoudingen of tussen familieleden. In discussies over waarde kunnen wij een goede gesprekspartner zijn of zelfs namens cliënten onderhandelen.
  • Claimgevoelige situaties: waardering in situaties waarbij er sprake kan zijn van claims.
  • Herstructureringen: Het ondersteunen van een onderneming die denkt aan de herstructurering van de organisatie.

Wanneer waarde bedrijf bepalen?

Oriëntatie op verkoop

Participaties

Aandeelhouders-geschillen

Claimgevoelige situaties

Herstructureringen

Fiscale kwesties

Quickscan

Benieuwd naar de verkoopprijs van uw bedrijf? Vul het formulier in en ontvang binnen twee werkdagen een gratis QuickScan t.w.v. € 1.000.Naar Quickscan »

Verder lezen over bedrijfswaardering

Contact opnemen met onze partners