Bedrijf verkopen

Bedrijf verkopen

Wilt u uw bedrijf verkopen? Dan komt u in een belangrijke fase terecht, waar veel bij komt kijken. We begeleiden u graag in het hele proces; van de oriëntatiefase tot de uiteindelijke closing. Dankzij onze ervaring en deskundigheid op het gebied van financiële, fiscale, maar ook juridische zaken kunnen wij alle werkzaamheden uit handen nemen. Zo kunt u zich gewoon blijven concentreren op uw bedrijf.

Waarom bedrijf verkopen?

Het verkopen van uw bedrijf kan meerdere redenen hebben. Bijvoorbeeld wanneer u met pensioen gaat, het bedrijf wil laten groeien of financiële zekerheden wil realiseren. Elke situatie en elk type bedrijf vraagt om een op maat gemaakte aanpak. We hebben 25 jaar ervaring in het verkopen van ondernemingen in diverse situaties en branches, waardoor we u in elke situatie kunnen adviseren en begeleiden.

Benieuwd naar de emoties en overwegingen die bij de verkoop komen kijken? Lees dan ook dit artikel over de psychologie van het verkoopproces. 

Belangrijkste fases bedrijf verkopen

Wanneer we uw bedrijf verkopen zijn er verschillende fases. Zo starten we altijd met een uitgebreide analyse van uw bedrijf en de markt. Via de meest passende waarderingsmethode bepalen we de waarde van uw bedrijf. Vervolgens stellen we een verkoopplan op en benaderen we potentiële kopers in ons grote netwerk. We begeleiden de onderhandelingen, het due diligence onderzoek en ondersteunen bij het opstellen  van de transactiedocumentaties. Met als eindfase: de handtekening onder het verkoopcontract en betaling van de koopsom op uw bankrekening.

Bekijk hier het stappenplan 

Waarom BrightOrange als verkoopadviseur?

Naast onze deskundigheid en grote netwerk met potentiele kopers, onderscheiden we ons door onze persoonlijke aanpak. Heldere informatievoorziening én intensief communiceren zijn dan ook belangrijke basisvoorwaarden om het traject goed te laten verlopen. Een vaste partner en consultant staan in het hele proces voor u klaar. Ze houden nauw contact met u en wanneer de situatie erom vraagt trekken zij tijdig aan de bel. U gaat door met uw dagelijkse activiteiten, in de wetenschap dat wij het proces zorgvuldig monitoren en sturen.

Daarnaast zijn we aangesloten bij de internationale organisatie van fusie- en overnameadviseurs: AM&AA.

Referenties

U had op deze plaats misschien referenties over ons dienstverlening verwacht. Deze zult u hier niet vinden. Vertrouwelijkheid is voor ons een kernwaarde en daarom werken wij op zeer confidentiële wijze. We kunnen u wel in contact brengen met onze eerdere opdrachtgevers als u dat op prijs stelt.

Fases bedrijf verkopen

Analyse bedrijf en markt

Waardering en verkoopplan

Kopers benaderen

Onderhandelingen

Due Diligence

Transactiedocumentatie

Closing

Bedrijf verkopen in 7 stappen

Kijkje in het hoofd van verkoper Bernard

Verder lezen

Contact opnemen met onze partners