Bedrijf kopen

Bestaand bedrijf kopen

Een bedrijf kopen is een complexe gebeurtenis, waarbij extern advies cruciaal is. BrightOrange adviseert en begeleidt u daarom in het hele aankoopproces. Een correcte analyse van de kansen en risico’s van het aan te kopen bedrijf is daarbij onmisbaar. Voor een succesvolle transactie en nog belangrijker: een succesvolle toekomst. We zetten daarom graag onze ervaring en deskundigheid in om tot een optimaal resultaat te komen.

Waarom een bedrijf overnemen?

Een bedrijf overnemen kan om meerdere redenen financieel én fiscaal aantrekkelijk zijn. Door inzicht te krijgen in uw wensen en mogelijkheden, kunnen we een passende strategie bepalen om een geschikt bedrijf te vinden. Wanneer u al weet welk bedrijf u over wilt nemen, is dit inzicht ook belangrijk om ervoor te zorgen dat uw wensen en die van de verkoper in evenwicht zijn.

De stappen bij een bedrijf kopen

Elke bedrijfsovername is uniek. Op basis van uw situatie en wensen bepalen we de juiste stappen die nodig zijn om de aankoop te realiseren. Zo zorgen we voor een waardering van het over te nemen bedrijf, helpen we met een passende financiering, begeleiden we de onderhandelingen met de koper, ondersteunen we bij het due diligence onderzoek en bij het opstellen van de uiteindelijke transactieovereenkomsten.

Tip: bekijk ons bedrijfsovername stappenplan 

Waarom BrightOrange als overnameadviseur?

BrightOrange heeft meer dan 25 jaar ervaring met het aankopen van bedrijven. Samen met u doen wij er alles aan om tot een succesvolle bedrijfsovername te komen. We structureren het proces, met een scherp oog voor mogelijke risico’s en kansen. Onze persoonlijke aanpak en betrokkenheid is daarbij uniek. Een vaste partner en consultant houden nauw contact met u en trekken bijtijds aan de bel (of noodrem) wanneer de situatie daarom vraagt.

Daarnaast zijn we aangesloten bij de internationale organisatie van fusie- en overnameadviseurs: AM&AA.

Lees de ervaringen van onze klanten

Fases bedrijf overnemen

Oriëntatie op overname

Waardering

Onderhandelingen

Due diligence

Transactiedocumentatie

Closing

Bedrijf overnemen in 7 stappen

Emoties en overwegingen van een koper

Verder lezen

Contact opnemen met onze partners